ik ben caroline, herstelcoach

Caroline Prommenschenckel MA RA AA

Auteur van het boek 'De Herstelplanner'

En ontwikkelaar van de Herstelmethode. Ik weet waar je mee te maken hebt. Ik zat namelijk aan alle kanten van de tafel:

  • Als MA, RA en AA, verantwoordelijk voor het inzichtelijk maken van de belangrijke stuurcijfers, op basis waarvan de organisatiestrategie wordt bepaald;
  • Als leidinggevende en als ondernemer met 5 tot 35 medewerkers, verantwoordelijk voor de mentale en fysieke gezondheid van medewerkers;
  • Als medewerker met chronische vermoeidheid door ziekte, bijna totaal genegeerd door de organisatie waar ik me jaren met hart en ziel voor inzette;
  • Als mens die zich niet wilde neerleggen bij die chronische vermoeidheid en alles uit de kast haalde om te herstellen – wat is gelukt.

 

Dit samen leidde tot het opzetten van De Herstelmethode en het schrijven van mijn boek ‘Herstelplanner’. Nu het positieve effect van de Herstelmethode en de planner zich meer en meer bewijzen, zetten wij de Herstelmethode vanaf nu ook in bij organisaties die de verzuimcijfers omlaag willen brengen, én die daarnaast begrijpen dat zij als werkgever een grote verantwoordelijkheid hebben voor de mentale en fysieke gezondheid van hun medewerkers.

Geef eens eerlijk antwoord

Wat wordt er gezegd binnen jullie organisatie als de mensen die zo waardevol waren voor het bedrijf, thuis komen te zitten?

‘Ach ja, voor hem 10 anderen’

‘Weer ziek, wat heb ik eigenlijk nog aan haar?’

‘Bel de medewerker na het gesprek met de bedrijfsarts over zes weken maar weer. Zeg maar dat hij het rustiger aan moet doen. Dag’

Dit – en nog allerlei andere soortgelijke varianten aan opmerkingen – ben ik in de praktijk tegengekomen binnen de organisaties waar ik werkzaam was.

Misschien is het voor jou als HR Manager herkenbaar. Maar lastig om bespreekbaar te maken. Terwijl je in het management overleg wel te horen krijgt dat het belangrijk is dat jullie als HR de verzuimcijfers naar beneden gaan brengen. Een flinke spagaat voor HR. Betrokken zijn en veel willen betekenen voor de mensen in het bedrijf. Maar niet goed weten hoe je dit nu strategisch slim kunt aanpakken en bewustwording bij het management over hun rol en betrokkenheid hierbinnen kunt creëren.

Misschien is het voor jou als ondernemer en/of leidinggevende herkenbaar, en weet je diep vanbinnen dat het eigenlijk anders moet.

Vitaliteits-programma's helpen niet

Vitaliteitsprogramma’s en werkgeluk programma’s zijn fantastisch om te hebben, maar juist de meest bevlogen medewerkers, de meest ambitieuze medewerkers en de grootste verbinders in de organisatie maken hiervoor geen tijd. Het gaat hen om het behalen van jullie doelstellingen.

Wat uitgevallen medewerkers nodig hebben is oprechte betrokkenheid van hun leidinggevenden, en een goed programma om bij uitval te kunnen herstellen. De Herstelmethode is dé methode die hierbij behulpzaam kan zijn, of het nu gaat om oververmoeidheid, burn-out, LongCovid of andere oorzaken die bijdragen aan de algehele moeheid. Dit programma kan perfect samengaan met de begeleiding van de huisarts en de arboarts.

Ik ga graag vrijblijvend met jullie in gesprek om te kijken wat ik voor jullie kan betekenen:

wil je meer weten of twijfel je nog maak dan

een vrijblijvende afspraak

Plan direct een afspraak in mijn agenda voor een kennismakingsgesprek

Of bel direct:

Wie ben ik?

Alle weetjes op een rij

6 sleutels naar duurzame inzetbaarheid

In dit e-book geef ik praktische tips over duurzame inzetbaarheid en hoe je dit kunt invoeren binnen je bedrijf.

Toolbox duurzame inzetbaarheid
Gratis e-book

Toolbox Duurzame inzetbaarheid

Vol met praktische tips en informatie over het opzetten en doorvoeren van het unieke herstel-framework voor een succesvolle én toekomstbestendige werkomgeving.